Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení LEVÝ BŘEH OHŘE – REVITALIZACE – atletický ovál
Odesílatel Eva Danihelková
Organizace odesílatele město Cheb [IČO: 00253979]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 24.09.2020 12:02:01
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel dne 14.09.2020 obdržel žádost o vysvětlení zadávací dokumentace v následujícím znění:
,,Vážení,
v souvislosti s vyhlášením výběrového řízení na výše zmíněnou veřejnou zakázku, Vám zasíláme následující žádost o vysvětlení.
1. Dle ZD u prokazování technické kvalifikace požaduje zadavatel mimo jiné i seznam techniků nebo technických útvarů obsahující min. 1 osobu způsobilou k zajištění pokládky atletické dráhy s umělým povrchem s certifikací IAAF.
Dotaz zní: Jakým konkrétním dokladem požaduje zadavatel prokázání této části kvalifikace?
2. V ZD se požaduje certifikace povrchu mimo jiné s DIN V 18035.
Dotaz zní: Je možné, aby povrch byl místo DIN certifikován v souladu s novějšími EN normami?
3. Jaký stupeň certifikace IAAF pro sportoviště zadavatel požaduje?
4. U atletického oválu bude prováděna dle ZD oprava povrchu pouze strukturovaným nástřikem, kdy nejsou řešeny případné nerovnosti stávající konstrukce spodní stavby. Protože zadavatel požaduje certifikaci sportovního povrchu, bude u něj s největší pravděpodobností v rámci prokázání shody, měřena i rovinatost povrchu.
Dotaz zní: Jak bude postupováno v případě, kdy bude při certifikaci zjištěna nerovnost, která nevyhovuje požadavkům certifikace IAAF a certifikace nebude z těchto důvodů možná, vzhledem k tomu, že se v rámci rekonstrukce neřeší spodní stavba, pouze jen vrchní vrstva?
Děkujeme za Vaší odpověď a spolupráci.“

Ad 1. Zadavateli bude postačovat uvedení dané skutečnosti v seznamu, případně mohou být doloženy jiné doklady, jako profesní životopis či oprávnění k pokládce sportovního povrchu vydané výrobcem sportovního povrchu, atd.

Ad 2. Ano, je možno.

Ad 3. Jelikož IAAF v loňském roce ukončila svou činnost, zadavatel požaduje certifikaci dle její nástupnické organizace World Athletics, CLASS 2, Construction Category V.

Ad 4. U atletické dráhy bude proveden retoping se samonivelační vrstvou. U sektorů platí položení nového povrchu. Konkrétně vše popsáno v TZ. Dodavatel si ručí za rovinatost položeného povrchu.


Zadavatel dne 14.09.2020 obdržel žádost o vysvětlení zadávací dokumentace v následujícím znění:
,,Dobrý den, níže posíláme dotazy na ZD
1) Ve smlouvě o dílo článek III. Předmět smlouvy, bod 15. je uvedeno „Zhotovitel pro atletické sportoviště zajistí certifikaci díla dle požadavků IAAF“
Dotaz zní:
Dle dostupných obecných informací již organizace IAAF není organizací činnou a jako její nástupnická organizace pracuje WA, tedy World Athletics. Z výše popsaného není zjevné jakou organizací chce objednatel atletické sportoviště certifikovat. Je pouze zřejmé že certifikát má být dle požadavků IAAF. Jestliže má provést certifikaci organizace World Athletics žádáme o sdělení kterou kategorií (třída, konstrukční kategorie).

2) V zadávacích podmínkách článek Prokázání technické kvalifikace, bod a) je uvedeno „seznamu stavebních prací v souladu s § 79 odst. 2 písm. a) zákona obsahující min. 3 stavby, jejichž předmětem nebo součástí byla výstavba nebo rekonstrukce atletické dráhy min. délky 400m, včetně dodávky a položení umělého tartanového (či jiného obdobného, např. polyuretanového) povrchu s certifikací IAAF, u každé z nich.
Dotaz zní:
Z výše uvedeného není zřejmé jestli mají být doloženy tři stavby s certifikovaným povrchem IAAF (WA) nebo jestli mají být doloženy tři stavby s atletickým sportovištěm na které je vystaven certifikát IAAF (WA). Dále není patrné na který druh povrchu se má reference vztahovat, zda na propustný či podle předmětu díla nepropustný povrch tartanového (či jiného obdobného, např. polyuretanového).

Děkuji za odpovědi“

Ad 1) Atletický stadion bude certifikován dle současné nástupnické organizace World Athletics a bude certifikován v kategorii CLASS 2, Construction Category V.

Ad 2) Zadavatel požaduje min. 3 stavby, jejichž předmětem nebo součástí byla výstavba nebo rekonstrukce atletické dráhy min. délky 400 m, včetně dodávky a položení umělého nepropustného tartanového (či jiného obdobného, např. polyuretanového) povrchu, z toho min. 2 s certifikací IAAF a min. 1 s certifikací WA.


Zadavatel dne 17.09.2020 obdržel žádost o vysvětlení zadávací dokumentace v následujícím znění:
,,Vážení,
v souvislosti s vyhlášením výběrového řízení na výše zmíněnou veřejnou zakázku, Vám zasíláme následující žádost o vysvětlení.
1. V TZ je mimo jiné uvedené, že dodavatel doloží kopii Zkušební zprávy (Test Report) z něhož bude patrné splnění požadavků spolu s platným certifikátem IAAF sportovního povrchu.
Mají být tyto doklady prokázány již jako součást kvalifikace do výběrového řízení?
2. V TZ je mimo jiné uvedené, že u drenáží a odtokových žlabů bude provedeno pročištění tlakovou vodou. Tyto položky však chybí ve výkazu výměr.
Jakým konkrétním způsobem mají být žlaby a drenáže pročištěny? Žádáme prosím o vysvětlení výše popsaného, případně o doplnění výkazu výměr o chybějící položky.
3. Dle PD části nesedí počet odrazových prken skoku do dálky oproti výkazu výměr.
Žádáme prosím o vysvětlení výše popsaného, případně o doplnění výkazu výměr o chybějící položky.
4. Pokud se nepleteme, ve výkazu výměr zcela chybí položky pro konstrukci základů a pouzder sloupů klece hodu diskem a kladivem. V PD i v TZ je s touto konstrukcí počítáno.
Žádáme prosím o vysvětlení výše popsaného, případně o doplnění výkazu výměr o chybějící položky.
5. Má být odrazové prkno skoku dalekého certifikované, tak jak je uvažováno v PD nebo má být pouze zhotovené dle pravidel IAAF?
6. Tento dotaz souvisí s předchozím. Dle TZ by některé sportovní vybavení mělo být certifikované IAAF, oproti tomu ve výkazu výměr jsou pouze uvedené položky vybavení bez požadavku na certifikaci. Z těchto důvodů mohou vznikat nemalé finanční rozdíly mezi certifikovaným a necertifikovaným vybavením.
Žádáme prosím o vysvětlení výše popsaného
7. Žádáme prosím o vysvětlení položky č. 52 v objektu SO.01 Atletická dráha. A s tím související odpočty v položce č. 53.
Domníváme se, že se jedná o zesílené plochy (větší tloušťka povrchu), které by měly být z vodonepropustného povrchu nikoliv z vodopropustného, tak jak je u položky uvedené.
Žádáme prosím o vysvětlení výše popsaného.
Děkujeme za Vaší odpověď a spolupráci.“

Ad 1. Zadavatel tyto doklady jako součást kvalifikace nepožaduje. Ad 2. Chyba ve výkazu výměr opraveno v novém výkazu výměr. Pol 101 do oddílu 8 Trubní vedení.
Ad 3. Bude dodáno 8 prken. Chyba ve výkazu výměr opraveno v novém výkazu výměr.
Ad 4. Pouzdra jsou v položce 36.
Ad 5. Certifikované.
Ad 6. Veškeré věci budou dodány dle TZ tj. certifikované.
Ad 7. Chyba ve výkazu výměr opraveno v novém výkazu výměr


Na základě výše uvedených dotazů zadavatel uveřejňuje upravenou Zadávací dokumentaci, včetně smlouvy a upravený soupis prací. S ohledem na provedené změny zadavatel prodlužuje lhůtu pro podání nabídek do 10:00 hod. dne 26.10.2020.


Přílohy
- Zadávací dokumentace upr.pdf (336.68 KB)
- upravená SOD.docx (98.62 KB)
- Pitter120c - LBO atletický stadion na pozemku 457-1 k. ú. Cheb - oprava [zadání].xlsx (154.43 KB)