Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Lokomotiva sportovní hala – snížení energetické náročnosti – projektové a inženýrské služby s použitím metodiky BIM
Odesílatel Petra Šimečková
Organizace odesílatele město Cheb [IČO: 00253979]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 01.07.2024 09:23:54
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážení,
zadavatel uveřejňuje v této zprávě odpověď na obdrženou žádost o vysvětlení zadávací dokumentace ze dne 27.06.2024.

Odpověď:

Jako zadavatel budeme akceptovat také autorizaci - autorizovaný inženýr v oboru Technologická zařízení staveb (IT00,TT00).


Upravená zadávací dokumentace je přílohou této zprávy.

S ohledem na změny v zadávací dokumentaci zadavatel v souladu s § 99 ZZVZ prodlužuje lhůtu pro podání nabídek do 10:00 hod. dne 22.07.2024.

S pozdravem,
Ing. Petra Šimečková
úřednice odboru kanceláře starosty


Přílohy
- Zadávací dokumentace_upravena_3.pdf (367.77 KB)

Původní zpráva

Datum 27.06.2024 07:52:30
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážení,

tímto vás žádáme o vysvětlení zadávacích podmínek veřejné zakázky s názvem „Lokomotiva sportovní hala – snížení energetické náročnosti – projektové a inženýrské služby s použitím metodiky BIM‟.

Zadavatel v zadávací dokumentaci v článku Prokázání technické kvalifikace požaduje, aby člen týmu Projektant v oboru elektrotechnická zařízení disponoval osvědčením o autorizaci ve smyslu zákona č. 360/1992 pro obor technika prostředí staveb, specializace elektrotechnická zařízení. Zároveň zadavatel požaduje, aby tento člen týmu měl zkušenosti se zpracováním projektové dokumentace ve stupni DSP k projektu novostavby, rekonstrukce, přístavby nebo nástavby pozemních staveb, kde byla součástí instalace FVE na střechu budovy s celkovým instalovaným výkonem minimálně 50 kW. V praxi je však zcela běžné, že projektové dokumentace staveb, kde byla součástí instalace FVE, zpracovávají osoby s autorizací v oboru technologická zařízení staveb.

Vzhledem k výše uvedenému se dotazujeme, zda bude zadavatel k prokázání této odborné činnosti akceptovat také autorizaci autorizovaný inženýr v oboru Technologická zařízení staveb (IT00)? Dle popisu rozsahu oborů a specializací uvedeného níže, který stanoví ČKAIT, je i osoba s touto autorizací oprávněná vykonávat (doložit) požadovanou činnost, jelikož jde o stavbu, kde je technologické zařízení pro stavbu určující.

Rozsah oboru pro autorizované inženýry a techniky (IT00, TT00):

Stavby, kde technologické zařízení je pro stavbu určující. V rámci oboru se řeší technologická a technická zařízení také v rámci stavebních objektů. Jedná se zejména o stavby s technologickým zařízením výrobním i nevýrobním pro těžbu a úpravu uhlí, rud a nerostných surovin, plynárenství, výrobu a rozvod technických a topných plynů a kapalin včetně souvisejících zařízení, energetiku, teplárenství, výrobu elektrické energie včetně přípojných a rozvodných sítí a souvisejících zařízení, veřejné osvětlení, které není součástí stavby, hutní a metalurgickou výrobu, strojírenskou výrobu, chemický, farmaceutický a potravinářský průmysl, spotřební průmysl, průmysl stavebních hmot a keramiky, dopravu a skladování, sítě a zařízení elektronických komunikací včetně zařízení informačních technologií, vedení a zařízení pro přenos dat a další veřejnou technickou infrastrukturu, zemědělskou a lesnickou výrobu, stavby technologických zařízení čistíren odpadních vod instalovaných do kanalizačních systémů a technických zařízení na vnitřní kanalizaci podléhající zákonu o vodách. Dále stavby a zařízení staveb zahrnující vyhrazená technická zařízení, vyhrazená požárně bezpečnostní zařízení a prostředky k ochraně životního a pracovního prostředí, zařízení staveb občanské vybavenosti a zařízení na kontrolu a řízení technologických procesů. Řešení využití netradičních forem energie.

V případě negativní odpovědi, prosíme v rámci Vašeho vysvětlení o odůvodnění.

Děkujeme za odpověď.