Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Rekonstrukce a přístavba městské knihovny v Chebu - PD
Odesílatel Jiří Kurucz
Organizace odesílatele město Cheb [IČO: 00253979]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 20.08.2020 13:43:09
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Odpověď zadavatele ze dne 20.08.2020 na doručenou žádost
Ad1)
DSP hrubopis – projektová dokumentace v rozsahu pro stavební povolení včetně vyjádření dotčených orgánů státní správy, předložená ke schválení objednateli.
DSP čistopis – projektová dokumentace pro stavební povolení doplněná o případné připomínky objednavatele.
Uvedené dle zadavatele vyplývá z čl. II. návrhu smlouvy, návazností jednotlivých termínů realizace uvedených v návrhu smlouvy a také dle uveřejněného vysvětlení ZD ze dne 12.08.2020

Ad 2)
Zvolený text se zadavateli jeví jako srozumitelný a odkazuje na vysvětlení ZD ze dne 17.08.2020.

Ad 3)
Součástí předmětu plnění je popis stavebních prací formou požadavků na výkon a funkci. Stavební práce musí být jednoznačně vymezeny z hlediska finálních vlastností objektu (funkční, dispoziční, estetické, energetické a environmentální apod. Z uvedeného důvodu zadavatel ponechává příslušné ustanovení ve smlouvě. Zadavatel dále opět odkazuje na vysvětlení ZD ze dne 17.08.2020.

Ad 4)
Jelikož zadavatel disponuje veškerým oprávněním (licencí) nezbytným pro vytvoření dalšího stupně projektové dokumentace, dodavatelé tak nebudou do svých nabídek zahrnovat žádné další náklady nevyplývající ze Zadávací dokumentace a návrhu smlouvy.

Ing. Jiří Kurucz
úředník odboru kanceláře starosty

Původní zpráva

Datum 19.08.2020 14:42:02
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážení,

prosíme o následující:

1. Vysvětlit termín "DSP hrubopis" a "DSP čistopis", který se v zadávací dokumentaci a jejich přílohách vyskytuje, ale bez bližší specifikace. Dále výše uvedené zapracovat do návrhu Smlouvy o dílo.

2. Vysvětlit, proč Zadavatel používá termín "Soupis prací a dodávek", který je řešen vyhláškou č. 169/2016 Sb., ale jednoznačně nesouvisí s postupem zadavatele při výběru dodavatele stavebních prací dle § 92 odst. 2 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, protože předmětem díla není dokumentace pro provádění stavby.

3. Vysvětlit, proč je v odst. 2.7 návrhu Smlouvy o dílo uvedeno, že "Součástí technického popisu řešení uvedeného v dokumentaci musí být i jednoznačné vymezení množství, jakosti, technických vlastností a druhu požadovaných prací, dodávek, činností a služeb potřebných k REALIZACI STAVBY...". Projektová dokumentace ke stavebnímu povolení (rozsah dle vyhl. č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb, ve znění pozdějších předpisů) není určena pro realizaci stavby.

4. Kdo bude hradit autorský dohled autorovi studie a dokumentace pro územní rozhodnutí dle zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon)?

Děkujeme.