Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Rekonstrukce a přístavba městské knihovny v Chebu - PD
Odesílatel Jiří Kurucz
Organizace odesílatele město Cheb [IČO: 00253979]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 17.08.2020 07:50:29
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

Odpověď zadavatele ze dne 17.08.2020 na doručenou žádost
Zadavatel má v úmyslu zadat stavební práce dle § 92 odst. 2 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek. Z uvedeného důvodu je předmět plnění také projektová dokumentace o zpracování soupisu dodávek a prací. V soupisu prací musí být jednoznačně vymezeny stavební práce formou požadavků na výkon a funkci. Podstata zadání technických podmínek v tomto případě spočívá zpravidla ve vymezení finálních vlastností objektu (funkční, dispoziční, estetické, energetické a environmentální apod.). To znamená, že dokumentace pro stavební povolení bude provedena dle platné vyhlášky a dále bude vytvořen soupis dodávek a prací s vymezením vlastností objektů.

Ing. Jiří Kurucz
úředník odboru kanceláře starosty


Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace ze dne 14.08.2020
Vážená paní Danihelková,
rádi bychom si ujasnili některé body, týkající se smlouvy o dílo (dále jen SoD) na veřejnou zakázku „Rekonstrukce a přístavba městské knihovny v Chebu - PD“. Předmětem plnění je projektová dokumentace pro stavební povolení.
V bodě č. 2.5 SoD se píše, že součástí plnění je zpracování soupisu dodávek a prací a dále v čl. 2.7. je specifikováno, že musí být vymezeno množství, jakost, technické vlastnosti, druh požadovaných prací apod. Toto se však dle našeho názoru týká až výkonové fáze dokumentace pro provedení stavby, nikoli dokumentace pro stavební povolení. Pro fázi stavebního povolení lze vytvořit kontrolní rozpočet / propočet investičních nákladů nikoli však soupis prací a dodávek.
Na tyto body se odkazuje čl. 5.3. SoD který stanovuje vady projektu v případě neúplnosti či kvalitě dokumentace spojených s realizací stavby
Rádi bychom si proto výše zmíněné články smlouvy o dílo předem ujasnili.
Prosím Vás tedy o informaci, jak jsou čl. 2.5. a 2.7. myšleny s tím, že předmětem plnění je dokumentace pro stavební povolení v rozsahu stanoveném vyhláškou, nikoliv dokumentace pro provedení stavby.
Děkujeme za informaci a přeji hezký zbytek dne