Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Lávka pro pěší přes kolejiště nádraží v Chebu
Odesílatel Eva Danihelková
Organizace odesílatele město Cheb [IČO: 00253979]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 20.06.2019 13:10:17
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel dne 20.06.2019 obdržel žádost o vysvětlení zadávací dokumentace v následujícím znění:
Dobrý den,
zasíláme Vám žádost o dodatečné informace na zakázku „Lávka pro pěší přes kolejiště nádraží v Chebu“.
Dotaz č. 1:
Pro procesní a právní jistotu bychom potřebovali vysvětlení zadavatele k formě a způsobu podání závazného návrhu smlouvy do elektronického nástroje E-ZAK.
V čl. 12. Způsob podání a obsah nabídky zadavatel uvádí, že: „… závazný návrh smlouvy (viz příloha č. 1) s doplněnými údaji musí být podepsaný účastníkem zadávacího řízení nebo osobou oprávněnou jednat jménem či za účastníka zadávacího řízení…“
Dotaz:
Domnívá se uchazeč správně, že tento dokument může být do nabídky vložen ve formě prosté kopie (skenu listinného dokumentu s vlastnoručními podpisy oprávněných osob)?

Dotaz č. 2:
V Zadávací dokumentaci je uveden kromě jiného požadavek na splnění technické kvalifikace dle § 79 zákona předložením dokladů vztahujících se k 1 klíčovému odborníku ve funkci Stavbyvedoucí pro mosty, který má zkušenosti s vedením min. 1 novostavby zavěšeného mostu nebo zavěšené lávky a min. 1 stavby mostu nebo lávky přes vícečetné elektrifikované železniční kolejiště. Dodavatel je povinen prokázat odbornou praxi daného klíčového pracovníka předložením seznamu projektů (staveb) zavěšeného mostu nebo zavěšené lávky přes vícečetné elektrifikované železniční kolejiště realizovaných za posledních 10 let před zahájením zadávacího řízení, u nichž vykonával činnost na pozici stavbyvedoucího pro mosty.

Uchazeč nerozumí zmiňovaným požadavkům.
V první větě je požadavek na minimálně 2 stavby:
A) stavba zavěšeného mostu nebo zavěšené lávky
B) stavba mostu nebo lávky přes vícečetné elektrifikované železniční kolejiště
Ve druhé větě je požadavek na doložení seznamu staveb – zavěšených mostů nebo lávek přes vícečetné elektrifikované železniční kolejiště, tedy předložené stavby mají obsahovat oba požadavky /viz A) a B) /zároveň.
Dotaz:
Uchazeči není jasné, kolik staveb má vlastně seznam staveb obsahovat a jaké požadavky mají uvedené stavby splňovat. Vyjasní zadavatel zmiňovaný rozpor?

K výše uvedeným dotazům zadavatel uvádí:
Ad dotaz č. 1: Ano, závazný návrh smlouvy, který tvoří přílohu č. 1 ZD, může být do nabídky vložen ve formě prosté kopie.
Ad dotaz č. 2: Zadavatel v rámci ZD mění větu druhou uvedeného ustanovení, a to následovně: Dodavatel je povinen prokázat odbornou praxi daného klíčového pracovníka předložením seznamu projektů (staveb) zavěšeného mostu nebo lávky a stavby mostu nebo lávky přes vícečetné elektrifikované železniční kolejiště realizovaných za posledních 10 let před zahájením zadávacího řízení, u nichž vykonával činnost na pozici stavbyvedoucího pro mosty.
Účastník do seznamu uvede minimálně 2 stavby splňující výše uvedené požadavky.