Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Trvalé otevření 4. ramene okružní křižovatky Ašská x Pražská x Evropská
Odesílatel Jiří Kurucz
Organizace odesílatele město Cheb [IČO: 00253979]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 19.04.2017 11:48:34
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel vychází z již vydaných obdobných stanovisek Silničního správního úřadu v Chebu. Pokud bude toto stanovisko vydáno po delší době (bez zavinění zhotovitele, který je povinen podat řádně vyhotovenou žádost schválenou dopravním inspektorátem), než předpokládá zadavatel, bude zhotoviti poskytnuta delší lhůta na získání předmětného stanoviska. Se zhotovitelem tak bude v takovém případě uzavřen dodatek k SOD se změnou termínu zajištění stanovení přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích dle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, předložení podrobného harmonogramu stavby, vytýčení inženýrských sítí, předložení písemné dohody se společností CHEVAK Cheb, a.s. a zahájení stavebních prací.

Jak vyplývá z výše uvedeného, zadavatel NEVYNECHÁ žádná ustanovení v SOD.

S pozdravem
Ing. Jiří Kurucz
úředník veřejných zakázek

Původní zpráva

Datum 18.04.2017 12:30:44
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

V SOD v článku V. Doba plnění - oddíl 1 je mimo jiné uvedeno: „Zajištění stanovení přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích dle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, předložení podrobného harmonogramu stavby, vytýčení inženýrských sítí, předložení písemné dohody se společností CHEVAK Cheb, a.s. a zahájení stavebních prací: do 21 dnů od předání a převzetí staveniště.“
Zákon 500/2004 Sb., který mimo jiné upravuje v §71 lhůty pro vydání rozhodnutí uvádí: „Správní orgán je povinen vydat rozhodnutí bez zbytečného odkladu.“ A dále: „Pokud nelze rozhodnutí vydat bezodkladně, je správní orgán povinen vydat rozhodnutí nejpozději do 30 dnů od zahájení řízení….“
Ze Správního řádu vyplívá, že jen vydání rozhodnutí o stanovení přechodné úpravy provozu může správnímu orgánu trvat 30 dnů, dále je třeba přechodnou úpravu projednat s dopravním inspektorátem PČR.
Především doba potřebná pro vydání rozhodnutí vůbec nezávisí na zhotoviteli a může být značně rozdílná od doby poskytnuté zadavatelem. Přičemž bez přechodné úpravy provozu nelze započít stavební práce.
Vynechá tedy zadavatel část SOD, která požaduje: Zajištění stanovení přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích dle zákona č. 361/2000 Sb.: do 21 dnů od předání a převzetí staveniště.“, jelikož je jasné že doba potřebná pro stanovení přechodného dopravního značení není zcela pod kontrolou zhotovitele?